Chokoladekage
Ingredienser til chokoladekage
|
Æggehviderne klar til at blive pisket me knivspids salt, som er med til at hviderne er mere holdbare |
|
Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen 3 min i en stor plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret. |
|
Æggeblommerne for sig |
|
Her piskes det smeltede smør og sukker, godt sammen |
|
Smør, sukker, æggeblommer piskes |
|
Vi har før dette, hakket og smeltet chokoladen, hvorefter smør/sukkeblandingen bliver pisket i og dernæst bliver melet sigtet i og så skal der piskes igennem |
|
valnødder |
|
valnødderne knuses i små stykker |
|
Æggehviderne bliver vendt i blandingen, indtil hviderne er indarbejdede
(ikke piske, så forsvinder der for megen luft fra hviderne) |
- Del æggene i en skål med hvider og en skål med blommer.
- Æggehviderne piskes meget stive på maskine 3-4 minutter ved høj hastighed (tilføj evt. en knivspids salt, der gør hviderne mere holdbare).
- Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret.
- Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i mikroovnen 3 min i en stor plastikskål.
- Pisk smør/sukkerblandingen i chokoladen, sigt melet i og pisk igennem.
Smør en tynd metalform på 26 cm (8-10 cm høj) og drys den med mel (hæld den overskydende mel fra).
Hæld dejen i formen, dæk med sølvfolie og bag den i ovnen på nederste rille ved 160° i ca. 45 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)
Køl af.
Havregrynskugler
|
ingredienser til kanelkugler (dog tilsættes der også mælk) |
|
havregryn og smør |
|
tilsæt alle ingredienser, i uvilkårlig rækkefølge. |
|
miks blandingen sammen, til en nogenlunde fast klump. Hvis ikke blandingen vil hænge sammen, så brug lidt ekstra mælk, men vær ikke for rundhåndet. |
|
Klar parat, til at forme små kugler og så dernæst rul kuglerne i kokosmel. |
|
Færdig resultat af havregrynskugler :-)) |
|
Lækre havregrynskugler og en smagfuld chokoladekage :-)) |
|
Lækker, lækker og atter lækker!! :-) |
Igår havde jeg en dejlig julehygge-dag med Amalie. Hjemmelavede kage, julemusik, havregrynskugler og julestjerner. Intet bedre, i December måned! Her ovenover ser i trin-for-trin, hvordan man laver en rigtig lækker chokoladekage! Som ingredienser skal i bruger følgende: 5 store æg, delt i hvider og blommer. 200 g chokolade(minst 70 %). 200 g smør. 225 g Sukker. 20 g hvedemel. Valnødder efter behov(kan undlades). Lidt smør og mel til formen. Kagen spises lun eller kold, evt. sammen med f.eks. is(vanille, kaffe eller kanel/stjerneanis) og/eller hindbærkompot(måske bliver kompot for dominerende - brug hellere rå bær). Man kan evt. komme et drys kakao over isen for at presse det kunstneriske indtryk i vejret.
Og dernæst er der billeder, som viser hvordan man udarbejder nogle lækre hurtige og nemme havregrynskugler. Ingredienser her til ser således ud: 140 gram smør. 4 dl havregryn. 1 dl. sukker. 2 tsk kakao. 2 tsk vanillesukker. 2 spsk mælk. Pynt - kokosmel, hertil kan man også vælge at bruge tivolikrymmel eller f.eks. at dybe dem i smeltet chokolade (mørk eller hvid). En god ide er, at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så den bliver blød.
En glimmerende eftermiddag, i selskab med hende den søde!
Glædelig 7. December :-))
Ingen kommentarer:
Send en kommentar