Blog-arkiv

Quotes about everything

A day without laughter is a day wasted.

onsdag den 7. december 2011

JULEHYGGE!

Chokoladekage 


 Ingredienser til chokoladekage 


Æggehviderne klar til at blive pisket me knivspids salt, som er med til at hviderne er mere holdbare

Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen 3 min i en stor plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret.

Æggeblommerne for sig 
Her piskes det smeltede smør og sukker, godt sammen 




Smør, sukker, æggeblommer piskes 





Vi har før dette, hakket og smeltet chokoladen, hvorefter smør/sukkeblandingen bliver pisket i og dernæst bliver melet sigtet i og så skal der piskes igennem


valnødder


valnødderne knuses i små stykker




Æggehviderne bliver vendt i blandingen, indtil hviderne er indarbejdede
(ikke piske, så forsvinder der for megen luft fra hviderne) 




  • Del æggene i en skål med hvider og en skål med blommer.
  • Æggehviderne piskes meget stive på maskine 3-4 minutter ved høj hastighed (tilføj evt. en knivspids salt, der gør hviderne mere holdbare).
  • Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret.
  • Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i mikroovnen 3 min i en stor plastikskål.
  • Pisk smør/sukkerblandingen i chokoladen, sigt melet i og pisk igennem.

  • Pisk æggeblommerne i.
  • Smør en tynd metalform på 26 cm (8-10 cm høj) og drys den med mel (hæld den overskydende mel fra).
  • Hæld dejen i formen, dæk med sølvfolie og bag den i ovnen på nederste rille ved 160° i ca. 45 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)
  • Køl af.





Havregrynskugler
 ingredienser til kanelkugler (dog tilsættes der også mælk) 
havregryn og smør 


tilsæt alle ingredienser, i uvilkårlig rækkefølge. 



miks blandingen sammen, til en nogenlunde fast klump. Hvis ikke blandingen vil hænge sammen, så brug lidt ekstra mælk, men vær ikke for rundhåndet.  
Klar parat, til at forme små kugler og så dernæst rul kuglerne i kokosmel. 
Færdig resultat af havregrynskugler :-))
Lækre havregrynskugler og en smagfuld chokoladekage :-)) 
Lækker, lækker og atter lækker!! :-) 

Igår havde jeg en dejlig julehygge-dag med Amalie. Hjemmelavede kage, julemusik, havregrynskugler og julestjerner. Intet bedre, i December måned! Her ovenover ser i trin-for-trin, hvordan man laver en rigtig lækker chokoladekage! Som ingredienser skal i bruger følgende: 5 store æg, delt i hvider og blommer. 200 g chokolade(minst 70 %). 200 g smør. 225 g Sukker. 20 g hvedemel. Valnødder efter behov(kan undlades). Lidt smør og mel til formen. Kagen spises lun eller kold, evt. sammen med f.eks. is(vanille, kaffe eller kanel/stjerneanis) og/eller hindbærkompot(måske bliver kompot for dominerende - brug hellere rå bær). Man kan evt. komme et drys kakao over isen for at presse det kunstneriske indtryk i vejret. 

Og dernæst er der billeder, som viser hvordan man udarbejder nogle lækre hurtige og nemme havregrynskugler. Ingredienser her til ser således ud: 140 gram smør. 4 dl havregryn. 1 dl. sukker. 2 tsk kakao. 2 tsk vanillesukker. 2 spsk mælk. Pynt - kokosmel, hertil kan man også vælge at bruge tivolikrymmel eller f.eks. at dybe dem i smeltet chokolade (mørk eller hvid). En god ide er, at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så den bliver blød. 

En glimmerende eftermiddag, i selskab med hende den søde! 
Glædelig 7. December :-)) 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...