Jeg har her til eftermiddag, haft en rigtig dejlig veninde på besøg, Marie. Det er ikke så tit vi ses længere, men en dag med en omgang "catch-up" er nu noget så hyggeligt. Især når vi bestemmer os for at lave lidt lækkert i køkkenet, som her hjemmelavede hindbærsnitter. Jeg må indrømme, at jeg i December måned har tilbøjelighed til at lave en masse lækre og måske knap så sunde ting, men det synes jeg nu hører til julen og selvfølgelig den søde lille tand, vi alle går og gemmer lidt på. Men puuhaaa.. jeg tror vidst også, at jeg pr. d. 1/1-2012 skal på kur, for hold da op hvor jeg dog ikke har godt af alle de så gode sager man kan fikse sammen på ingen tid, ude i køkkenet! :-) men igen, det er jo December måned ..
For at lave hjemmelavede hindbærsnitter skal du bruge følgende:
Smørdej:
- 1/2 stk. vanjljestand, Polynesisk
- 70 g. flormelis
- 150 g. stuetempereret smør
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 dl. vand
Fyld:
- 250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:
- Pastelfarvede små sukkerkugler el. anden form for krymmel
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar